2023-10-01

Het belang van speciale oogverzorging

Blank 4 Grids Collage.jpgHet belang van speciale oog verzorging.

De huid rond de ogen word vaak vergeten goed te verzorgen, hier is de huid veel dunner en gevoeliger dan de rest van onze gezichtshuid.
Rondom onze ogen ligt een spier die 24 uur per dag aan het werk is. Onze ogen bewegen altijd ook als we slapen. Dat is ook de reden dat de huid rondom onze ogen sneller lijntjes krijgt. 

Ook is dit gebied snel gevoelig voor wallen, donkere (blauw of bruin) kringen. Een deel van de oorzaak kan erfelijk bepaald zijn, maar ook door stress, vermoeidheid en slecht slapen.
Vocht kan hierdoor ook langer onder de ogen blijven staan, wat je vaak merkt bij het opstaan. Dit kun je verbeteren door je oogcrème in de koelkast te leggen, koude kompressen aan te brengen, het met oogcrème masseren. (altijd naar buiten toe afvoeren)

Vaak brengen wij de dag en of nachtcrème ook onder de ogen aan, Dit geeft vaak irritatie aan de ogen. De crème is te vol van ingrediënten of te vet wat onze ooghuid niet goed kan verwerken, en vaak komt het door de beweging en warmte van het oog ook ongemerkt in het oog.

Daarvoor zijn dan de oogcrèmes wel geschikt voor gebruik rondom de ogen.
Een oogcrème is altijd dunner van samenstelling en niet te vet.

Gebruik van oogcreme:

Oogcrème breng je ook altijd alleen aan op de harde bot delen rondom het oog, door de warmte van het oog verdeelt het product zich vanzelf ( ogen zijn altijd warm). Dus ook nooit te dicht bij het ook ook dan kan het weer in het oog komen en irriteren. 

Enkele tips:

Bijna alle oogcrème`s kunnen ook intensiever worden gebruikt als oogmasker.
Dan breng je de oogcrème dikker aan, laat het 15 min inwerken, en masseert dan de overige crème lekker in.

Daarnaast zijn er ook speciale oogpads, en ook brilletjes die je warm of koud ook  op je ogen kan leggen, lekker als ze vermoeid en geïrriteerd zijn voor extra ontspanning voor je ogen voor ong. 15 min. (herbruikbaar)

Zelfs voor de lijntjes rondom de lippen kan een oogcrème ook prima werken!

Het reinigen van je ogen die je ook altijd voorzichtig, wrijf nooit te hard met je watje over je ogen, dit irriteert snel, en gebruik de juiste oogremover. Je wimpers kunnen dan ook afbreken.

Ga ook zeker niet met oog make up / mascara naar bed, ook dit geeft veel irritatie aan de ogen, de volgende ochtend vaak rode ogen en je wimpers kunnen ook hierdoor afbreken. 

Wees ook lief voor je ogen en draag een zonnebril tijdens zonnige dagen. Voor bescherming tegen UV licht. Ogen raken ook snel vermoeid van computer werk / blauw licht.

Admin - 13:41:04 @ algemeen