Beautysalon Natasja
         Specialist in huidproblemen

Mijn blog

2022-12-31

Acne en jeugdpuistjes

green-peel.jpg

Acne en jeugdpuistjes, met de juiste behandelingen en producten goed te behandelen.

Als eerste is acne/jeugdpuistjes een vervelende aandoening die in de pubertijd ontstaat, we kunnen er onzeker van worden (psychische problemen) je schamen voor je huid. Je gezicht is het eerste wat iedereen ziet.

Helaas word er nog vaak gedacht dat acne/jeugdpuistjes vanzelf weer overgaan, of als je er niet aankomt dat het niet erger word, maar dat is helaas niet waar.

Het is zeer goed te behandelen, al zal dat niet in een keer gaan en moet je wat geduld hebben, maar met de juiste regelmatige behandelingen in de salon en de juiste thuis-producten is het goed onder controle te krijgen en houden.

Kenmerken van een acne huid;

• Veroorzaakt door de propionie bacterie.

• Verstoorde verhoorning van de huid (overproductie van dode huidcellen waardoor huid verstopt)

Meer talgkliertjes, overmatige productie aan talg.

• Sebum/talg is dikker, en word daardoor moeilijker afgescheiden en geeft ontstekingsreactie.

• Functioneren van de huid is verstoord waardoor er verstoppingen ontstaan en die leiden tot puistjes en dieper gelegen ontstekingen /bacteriële ontstekingen(acne cysten)

• Slechte doorbloeding van de huid, waardoor afvalstoffen slecht worden afgevoerd en voedingsstoffen slecht worden opgenomen.

We hebben mee-eters;

• Open mee-eters (black Heads), dit zijn open talgklieren waardoor de talg verkleurt in een zwart puntje.

• Gesloten mee-eters (whiteheads), dit zijn gespoten talgklieren door een vliesje van de huid en worden witte bultjes, dit zijn vaak de ontstekingshaarden

• Veelal word acne in de pubertijd veroorzaakt door de hormonen, de ene persoon zal er meer aanleg voor hebben als de andere.

• Erfelijke factoren een rol.

• Voeding word met voor en tegens in verband gezet met acne. Levensstijl en Stress

Vormen van acne:

Acne vulgaris/jeugdpuistjes, vind vaak plaats in pubertijd-Acne conglobata, ernstige vorm van acne, en genezing vaak met littekenvorming

Acne tarda, Acne die bij vrouwen blijft bestaan tot 30-40e levensjaar of die ontstaat juist op latere leeftijd door hormoonafwijkingen.

Acne die juist ontstaat door het vele peuteren en pulken aan de huid, wat ook littekenvorming kan geven Acne door medicijn gebruik of het gebruik van een spiraaltje kan acne verergeren (komt voor uit de laatste onderzoeken hiernaar)

-Gerstekorrel/Millia word verward met acne maar zijn kleine witte bultjes (verhoornde cellen)die voorkomen op droge gedeelte van het gezicht en duid ook vaak op een vochttekort in de huid.

Daarnaast is het van groot belang goede producten te gebruiken die goed bij het huidprobleem passen voor thuisgebruik.

Je kan een vette huid hebben met puistjes maar ook een vochtarme huid met puistje en dan is het zeker van belang te weten dat je de juiste producten gebruikt.

Heel consequent zijn in het reinigen van de huid s”morgens en s avonds met de juiste cleanser. 1 a 2 week een scrub/peeling gebruiken. Ook verzorgende crèmes en maskers erbij gebruiken om de problemen onder controle te houden en de huid in balans te brengen.

Ook het krabben aan puistjes is beter niet te doen, ook al is het moeilijk, hierdoor genezen puistjes slecht en kan littekenvorming ontstaan.

Producten met o.a. zink en silver, bamboe houtskool ingrediënten helpen bacteriën te bestrijden.

Fruitzuren zorgen voor het verbeteren van het afschilferingsproces(dode huidcellen) , waardoor er minder verstoppingen ontstaan, en een egaler huidbeeld.

kruidenpeeling verbeteren alle functies van de huid en verbeterd de doorbloeding, huid gaat er beter en gladder uitzien. Ook acne littekens worden minder of verdwijnen.

Enzymen in peelings zorgen ook voor het beter verwijderen van dode huidcellen, waardoor producten op de huid beter hun werk kunnen doen.

Behandelingen en producten kunnen zijn:

Acne behandeling

Natuurlijke Kruidenpeeling

Herbal Beauty mask

Detox-treatment

Producten kunnen zijn:

• Reinigings foam 2 in 1

• Scrub / enzym peel Maskers op basis van huidprobleem

• Crème, dag en nacht/24h. verzorging

Silver fluid, anti-bacterieel serum

Index 20 fruitzuren als kuur

Advies nodig wat bij jou huid en je probleem past?

Neem contact op met mij. Soms gaan we zoeken naar de juiste producten en oplossing die bij jou past, dat zal voor iedereen anders zijn. Geduld hierin is een schone zaak.

Acne op volwassen leeftijd

In mijn salon komen steeds vaker klanten die ondanks ze volwassen zijn met acne problemen kampen. De huid is onrustig en onzuiver.

Vaak word gedacht aan alleen acne in de pubertijd, dus hoe komt het dan dat het ook op volwassen leeftijd voorkomt?

Uit recente onderzoeken is naar voren gekomen dat tussen de leeftijd van 20 en 40 jaar steeds meer volwassenen last hebben van een milde vorm van acne.

Het is het dus niet meer afhankelijk aan de pubertijd leeftijd waar het dan meer gaat om actief ontstoken mee-eters whiteheads en puisten, en een overmatige talgproductie.

Bij volwassenen acne huid is de huid droger en heb je te maken met huidveroudering, hierbij liggen de oorzaken van acne meer in factoren zoals:

• stress

• hormonen(verstoringen)

• immuunsysteem en levensstijl

• (verkeerd) cosmetica gebruik en het verkeerd reinigen van de huid en invloeden van buitenaf.

Dit alles zorgt dit ook voor vroegtijdige huidveroudering.

Stress is de grootste boosdoener door onze drukke levensstijl van tegenwoordig en daardoor gaat je huid meer talg produceren, en kan ook roodheid en jeuk ontstaan en raakt de huid uit balans.

Stress zorgt ook voor huidveroudering en rimpels.

Een (acne) gezichtsbehandeling gericht op het verbeteren van de acne en daarnaast rekening houdend met ook de huidveroudering kan de huid weer in balans brengen en word de acne onder controle gehoud verbeterd.

Ook de thuis producten voor huidverzorging is dus naast het verminderen van de acne ook gebaseerd op de huidveroudering (anti-age). En indien mogelijk het aanpassen van je levensstijl

Wat is Maskne

Het huidprobleem (masker acne) van dit moment door het dragen van mondkapjes.

Heb jij last van:

Rode geïrriteerde huid

Vlekjes en puistjes

Verergert je eczeem Drogere huid

Dit komt allemaal door het veelvuldig dragen van een mondmasker.

Masker acne ontstaat door uitgeademde afvalstoffen en bacteriën die achter je mondmasker blijven zitten op je huid. Ook word je mondkapje vochtig naar verloop van tijd, dus wissel regelmatig van mondkapje of was die van stof dagelijks uit!

Huid advies bij Maskne:

• Elke dag en 2 keer per dag de huid goed reinigen met een cleanser

• 1 a 2 keer per week de huid een peeling te geven (dieptereiniging)

• (Dit kan ook met de fruitzuur kuur van Alpha index20)

• Hydrateren met een serum en daarna een voedende crème

1 a 2 keer per week een masker gebruiken om te zuiveren en hydrateren

Maskers :

• Silver balance mask

• elemens of nature mask

• Rifinning mask

Deze maskers verzorgen en zuiveren de huid, drogen de huid niet uit!

Admin - 15:31:18 @


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn